Verslagen

Kooklessen 2016

Kooklessen 2016

Kooklessen 2016

Terugblik kooklessen Ook dit werkjaar waren we met de K.W.B. weer begonnen aan enkele al dan niet geslaagde kooklessen.
Op 12 oktober zijn we gestart met het veelbelovende thema “QUIVRAIN WACHTEN” enkele snuggere K.W.B.ers hadden al snel door dat er duif op tafel kwam, we hadden aan een betrouwbare duivenmelker gevraagd om enkele jonge duifjes te houden voor ons, en ze zagen er dan ook voortreffelijk en sappig uit. De 17 ingeschreven koks in spé konden het dan ook maar moeilijk vatten dat we de gevleugelde diertjes niet kregen zo als we verwacht hadden. Na de kookles kregen enkele koks een deskundige uitleg van Marie (van de Witte).
Al bij al het soepje en dessertje maakte veel goed.

Een week later gingen we de raad van vertrouweling Willy volgen die maakte samen met ons kook vrouwtje Ingrid er een heerlijke Mexicaanse avond van ,met Mexicaanse soep , gehaktballen met courgette en tomatensaus om af te sluiten met luchtig kwark dessert, de eerste voltreffer was een feit. In november hadden we drie kooklessen en starten deden we met de suggesties van Jan en Koen zij gingen voor het Italiaans,met en heerlijke minestrone soep en een scampi diabolique met pasta om af te sluiten met Italiaanse zabaglione met amaretti koekjes Mmmmm een zeer geslaagde avond .

Vervolgens stonden er nog Oosterse specialiteiten en een fondue geprogrammeerd in november met o.a Chinese kippensoep, Chinese lenterolletjes met kip en groenten en speculoos voor de Oosterse keuken en allerlei zelf gemarineerde vleesjes en groenten voor het fonduen.

Op zaterdag 23 januari hielden we dan onze KIDS DAY hier mogen de jonge toekomstige K.W.B. leden hun hartje ophalen door allerlei simpele gerechtjes te maken zoals mini-pizza koekjestaart, pudding wafels en pannenkoeken e.d. jammer dat de opkomst iets te beperkt was, want ik garandeer u dat de kinderen en vooral de papa’s en mamma’s er ontzettend van genoten hebben.

In februari startten we het nieuwe jaar met de alom gekende winter BBQ, met een lekkere hamburger en een zalm in papillot sloten we af met gemarineerde kip en couscous.
In maart kwamen de Portugese en Zweedse keuken nog aan bod met als Portugees hoogtepunt het kroketje met kabeljauw en kip pirri pirri. De Zweedse keuken werd geëerd met Gerookte zalm komkommersalade en mosterd-honing saus , gevolgd door de wereldberoemde Svenska köttbullar of de IKEA gehaktballetjes.

Op 16 april laatst leden kwam dan het hoogte punt van de kooklessen, nml. de partner day. Dan verwennen de KWB koks hun geliefden met een mooi gedekte dis en enkele gerechten van het afgelopen jaar. En of het een succes was onze partners warend laaiend enthousiast over wat hun ventjes geleerd hebben het afgelopen jaar. Er werd dan ook stijlvol afgesloten met een heerlijke wijnen bij de gerechten.

Nog enkele info wat betreft de kooklessen. Ook dit jaar gaan we in oktober weer van start met een tiental kooklessen onder deskundige leiding van Ingrid, wie interesse heeft of vind dat zijn partner wat meer creatie moet kunnen laten zien aan het fornuis. Laat een mailtje aan één van de bestuursleden of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bedankt Jos, Dirk en Ingrid voor de gepassioneerde organisatie!
Image
Even proeven voor we serveren
Image
Image

© COPYRIGHT KWB Gierle 2019
ALL RIGHTS RESERVED